Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Storslått avslutning på årets festival - konsertomtale dag 2.

01.07.2019
Klikk på bilete for full storleik
Her kan du lesa konsertomtale frå alle banda på laurdagen.
 
Det var en litt kjøligere lørdag værmessig. Heldigvis veiet varmen fra scenen godt opp for de småsure vindkastene fra fjorden. Generelt sterke artistprestasjoner gjorde sitt til at kulde aldri ble noe stort problem. Festivalen i år holder et imponerende nivå fra start til mål. Her kom høydepunktene tett.

 
 

Janove 

Med små scenografiske grep gjorde Janove den store Festidalen-scenen intim og koselig. Alene på scenen fremførte Janove låter fra sin solokariere. Janove er først og fremst en fabelaktig vokalist, men klarte seg godt på både gitarer og diverse tangentinstrumenter. Ispedd anekdoter fra artistlivet, loser han oss trygt gjennom et fint sett. Høydepunktene er mange. Vi får vakre Marlene med Janove og gitar. Perler og svin fungerer også godt kun akkompagnert av piano.

 

Etter et par nye låter avsluttes konserten med Baken sky heim og vi hører antydning til allsang. Janove er en god formidler og han klarer seg svært godt alene på scenen. Mange hadde nok ventet på Verden går til helvete, tralala, men vi er tilbøyelige til å tilgi at Janove velger å ikke spille den i denne settingen. Akkurat nå er det svært lite som synes å gå den veien. Fin start!

 

Terningkast: 5

 

Moyka

Enda et av Made-managements vidunderbarn står for tur. Moyka befinner seg i det samme musikalske landskapet som Aurora, Sigrid og for så vidt også Iris som vi fikk oppleve på fredag. Men steike det låter tøft! Moyka har både scenepersonlighet og stemme og vi lar oss lett sjarmere. Colder er superfengende og har et besnærende synth driv. Moykas utfordring blir nok å finne sitt utrykk i enda større grad. I den sjangeren hun beveger seg i, er det særdeles mange om beinet i disse dager.

 

Terningkast: 4

 

Real Ones

Blant alle artistene i år som fronter det kjølige, moderne lydbildet som preger dagens musikk, er RealOnes et skikkelig friskt pust. Enda mer imponerende blir det når du tar med i betraktningen at de har vært det i 25 år! Til tross for at bandet ikke faller i kategorien ung og lovende, er det ingen tretthetstegn å spore hos gjengen. De fremstår som like vitale og fulle av spilleglede som de gjorde første gangen jeg så dem på Kvarteret i Bergen for ca. 20 år siden.

 

Bandet har en imponerende låtkatalog de kan plukke fra. Dette gjør at den tilmålte tiden de har på Festidalen kan synes alt for kort. Heldigvis holder de 40+ minuttene akkurat til å få servert flere perler fra bandets lange karriere. Først ut er Hey Junior fra bandets siste plate, Hey Future, Hey Past. Når lyden får satt seg, sitter harmoniene som de skal og selv Crosby, Stills, Nash og Young had de blitt imponert over vokalprestasjonene det fem mann sterke orkesteret presterer.

 

Every Dog Has Its´Dayfra 2008 er frisk som alltid. Helt til slutt kommer Bratislava fra debutplaten Thisis Camping. Låta må være inkarnasjonen av den perfekte live-låt! For et driv, for et showmanship. Vi gleder oss allerede til jubileumskonserten på Den Nasjonale Scene i november!

 

Terningkast: 5 (sterk femmer...)

 

ISAK

Ella Marie Hætta Isaksen ble for alvor et kjent navn da hun vant Stjernekamp i fjor. Isaksen har mange jern i ilden, men det er som frontfigur i bandet ISAK hun satser som artist nå. ISAK blander joik med mer urban musikk. Denne miksen fungerer svært godt. Det faller litt igjennom på de engelskpråklige sangene. Da forsvinner litt av særpreget og det fremstår som mer ordinær, moderne pop. Mye mer spennende er det når hun rendyrker det samiske.

 

Máze er en fantastisk låt og Isaksen viser hvilken fantastisk vokalist hun er. Her fungerer det hele helt optimalt. Men mulig de dansende ungdommene foran scenen er uenige med meg...

 

Terningkast: 4

 

Kriminell kunst

Årets vinnere av Vestlandssatsing er Stavanger-rapperne i Kriminell kunst. Her får du hip hop på stavangerdialekt. Nå skal ingen beskylde gutta i bandet for å levere dyp poesi i tekstene sine, men det er funky og god stemning på scenen. Gutta har det gøy og humøret smitter over på publikum. Live-trommer er alltid et pluss og det hjelper godt på dynamikken. Men dette handler om å ha det gøy og gøy blir det.Spesielt under den utrolig groovy Måden Du Ser På Meg og på Sjefen e tebake.God stemning!

 

Terningkast: 4

 

Highasakite

Fra hjerteslagene fra et gigantisk hjerte på storskjerm bak på scenen begynte å telle ned til konsertstart var det klart: Nå har vi beveget oss opp i eliteserien. Makan til helstøpt produksjon har jeg knapt sett maken til noe sted. Dette var en maktdemonstrasjon av Highasakite. Det visuelle var helt praktfullt, lyden var helt i ultraklasse og Ingrid Helene Håvik var akkurat så kald, varm og til stede som vi har blitt vant til å forvente av henne.

 

Høydepunktene er mange og forestillingener velregissert. På Uranium Heartforlater trommeslager Trond Bersu trommer iser en og spiller akustisk gitar. Men her er det meste stort og mektig! Mexicolåter større enn noen gang med ekstra gitarsolo på kjøpet. Someone who´ll get it er suggererende og røff! Golden Ticket er flott! Som en bonus får vi smellvakre Lover, where Do You Live! Det meste ved denne konserten er helt perfekt og hvis vi skal sette fingeren på noe så var det hele nesten FOR perfekt. Men dette blir flisespikkeri og ikke noe vi skal bruke spalteplass på. Highasakite er i en egen liga og de viser det til fulle!

 

Tusen takk for i år Festidalen! Dettevar en verdig konklusjon på årets festival.

 

Terningkast: 5

 
 
 

Tekst/foto: Marius Mathisen - Uskedalen.no sin musikkanmelder

Nett: Kristian Bringedal

 
Klikk på bilete for full storleik
Festidalen fekk ei verdig og storslått avslutning i nattemørke.
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
20.07.2019
Uskedalselva er open for fiske fram til mandag kveld.
Uskedal elveeigarlag melder at auka vassføring gjer at Uskedalselva vert opna for fiske att i nokre dagar.  Fisket vert stengt att mandag kl.18.

tid
17.07.2019
Ni seglskuter er førebels påmelde til Cruise in Company
Ni seglskuter er førebels påmelde til seglarsamling i Rosendal i denne veka. Talet vil truleg auka. Dei fleste vil gå Storsund fredag 19. juli med retur dagen etter. Nokre skuter kan koma alt i morgon, torsdag 18. juli. Skutene er delte inn i fire klassar, etter storleik.

kb 
17.07.2019
Siste veka med Sommarkafe på Elins Matgleder.
Thea Soltveit Taranger er inne i si siste veke som kafevert på Elins Matgleder i Uskedalen. Onsdag, torsdag, fredag, laurdag og sundag er dei siste dagane i denne omgang. Opningstida er kl. 11 -  17.Silobutikkane er opne i den same tida.

kb
15.07.2019
Dugnad på Kunstgrasbanen onsdag kl. 18.
Det vert invitert til dugnad ved Kunstgrasbanen, onsdag 17. juli, kl. 18. Før det gror til med ugras i det som er planert, vert det fylt på med mold, jevna og gjort klart for såing. Dugnadsgruppa har delvis ferie, men det er viktig å få gjort dette arbeidet no i denne veka. Dugnadsleiar, Pål Haugland, tek mot dei som kjem. Ta med rive.

kb
13.07.2019
Bruk 9 på Myklebust er seld.
Bruk 9 på Myklebust er seld. Det var visning laurdag 16. mars. Eigar har vore Olav Hjetland Bringedal. Eiendomsmegler VEST har stått for salet. Det er lokale kjøparar til eigedomen. Det vert no søkt konsejon før innflytting.

kb
11.07.2019
Ambulansebåten hadde oppdrag i Uskedalen natt til torsdag.
Gulen Skyss sin nye ambulansebåt, Rosedoktoren, hadde eit ordinært oppdrag til person i båt i Uskedalen natt til torsdag 11. juli. Etter vel ein halvtime i Uskedalen kring kl. 01.30 gjekk legeskyssen mot Leirvik.

kb
11.07.2019
Sommarope på Byggeriet.
Opningstidene på Byggeriet i juli månad er: Måndag - fredag: kl. 09 - 16.30. Laurdag: kl. 09 - 13. Dette gjeld både for lager og butikk.

kb
10.07.2019
Sommarjobben min - aktuelle namn.
Kvar sommar skriv Uskedalen.no innlegg til overskrifta Sommarjobben min. Det handlar om ungdom som brukar ferien til jobb. Vi har alt skrive om Thea Soltveit Taranger som driv sommarkafe på Elins Matgleder. Kven andre har sommarjobb ? Meld inn namn og type jobb til redaksjonen og vi tek kontakt. Skriv til: uskedalen.no@gmail.com

Red.
10.07.2019
Ny lekkasje på nettet.
Uskedal Vassverk melder frå om ny lekkasje på nettet. Det går ut 4 liter pr. sekund meir enn det som er vanleg. Styret bed alle vera merksame og melda frå dersom ein ser vatn som kan koma frå ledningsbrot.. Alle med hytter og naust, som ikkje er i bruk heile året, må vera observant. Sjå  særleg etter inntak og stikk inn til husa. Dersom du ser noko som kan vera ein lekkasje, meld frå til Hans Reidar Kjærland på mobil: 99701819.

Uskedal Vassverk
10.07.2019
Elva er stengd for fiske -lite vatn.
Uskedalselva er mellombels stengd for fiske frå i dag, onsdag 10. juli,  kl. 18. Det vert gjort fordi det er lite vatn i elva.

Elveeigarlaget
Siste Nyhende
22.07.2019
Det lovar godt for båtsesongen i Uskedalen.
Det lovar godt for båtsesongen i Uskedalen. Styremedlem Jan Henrik Hansen er godt nøgd. Det sig på med båtar og mange ynskjer leige over fleire veker. Mange båtgjester brukar Uskedalen som base og let båten liggja, mens ein tek fjellturar og reise i nærområde. Hansen syner til båtfolk med arbeidet sitt i Odda, men som let båten liggja fast i Uskedalen. Trenden er at det aukar på med båtfolk som ynskjer langtidsleige.
21.07.2019
Viktig informasjon om nye vassavgifter frå Uskedal Vassverk.
Det foreligg ny prisliste frå Uskedal Vassverk. Overgangen til ei meir differensiert vassavgift vert gjort med bakgrunn i vedtak på årsmøte 8. mai 2019. Den gamle prislista inneheld prisgrupper som ikkje dekkar dagens behov. Informasjon og ny prisliste vert sendt pr. post til alle abonnentane i desse dagar. Les kva styret skriv:
20.07.2019
Ny Spar-generasjon skaper trivsel.
Spar Uskedalen er vide kjende for at dei gjer handelen triveleg for kundane sine.  Prisar og tilbakemeldingar gjennom åra fortel alt om det!  Mange kundevennlege tiltak har med jamne mellomrom dukka opp.  I dag var det ein ny generasjon Spar Uskedalen, Aurora Nilsen Mathisen og Margrethe Nilsen Hillestad, som tok mot kundane på ein særs koseleg måte.
19.07.2019
Tall Ships Races med venskapsetappen gjennom Storsund.

Venskapsetappen til The Tall Ships Races går frå Fredrikstad til Bergen med nokre utvalde hamner under vegs. Rosendal har vore og er ei såkalla Cruise in Company hamn. Fem staseleg seglskuter har så langt passert Uskedalen og går til kai i Rosendal for kvelden og natta. Sundag må alle dei påmelde fartya vera klar for innsegling til Bergen.
18.07.2019
25 år sidan 7- fjellsturen i Uskedalen på 16 timar.
I juli månad 1994 gjennomførte Steinar Haugland og Bjørn Olav Tveit ein fjelltur av det sjeldne slaget. På 16 timar var dei på alle fjelltoppame rundt Uskedalen. Så langt vi kjenner til har dette aldri vore gjort på ein og same dag. Bjørn Olav Tveit var den gongen 20 år, Steinar Haugland var 22 år. Interessa for fjellturar og spesielle stunt starta tidleg.
17.07.2019
Slik skal det ikkje sjå ut på Kunstgrasbanen.
Bos og attgløymde kle er ein gjengangar på Kustgrasbanen. Problemet endrar seg litt i ferietida då det ikkje er faste treningar. Brukarane er ofte dei same, men utan trenar og foreldre som ser på kampane. I fellesferien kjem det mange turistar, båt- og campinggjester og brukar banen og aktivitetsområde rundt. Dersom ein ikkje plukkar og tek boset med seg, er det ingen andre som gjer det.
16.07.2019
Selstad utvidar produksjonen til landbaserte anlegg.
Utstyrsleverandøren Selstad og design- og ingeniørselskapet Koda har inngått
distribusjonsavtale for kar til smolt- og landbaserte anlegg. Med denne avtalen blir Selstad ein forhandler av både kar, røyr, rørsystem og tilhøyrende teknologi. Med denne distribusjonsavtalen kan Selstad stå for  løysingar for landbaserte anlegg og smoltanlegg utover dei løysngane Selstad alt har i dag innan havbruk.
16.07.2019
Grindbygd halvtekkje med torvtak.
Bjarte Eik er praktisk og hendig. Det siste året har han sett opp ei grindbygd halvtekkje til garasjen. Namnet grindbygg kjem av konstuksjonsmetoden med stavar, bete og skråband. Veggene er kledde med ukanta kledning. På sperra ligg det tro eller vi vil kalla sutak. På laurdag var det torvdugnad der ein skar og la torva på plass.
14.07.2019
Frå Tsjekkia - sundagstur på Manen og Englafjell.
Fyrste turen til Kvinnherad og Uskedalen var i 2015. Det er såleis femte gongen ein reiseoperatør frå republikken Tsjekkia legg inn Manen og Englafjell i Uskedalen som eit årleg turmål. Uskedalen.no nådde i gruppa etter nedstiginga og samling på plenen ved Gamleskulen før retur til Sundal Camping, der gruppa bur.
Sponsorar
Kvinnherad Energi AS
Eidsvik Eigedom AS
Spar
Ospelunden
Gros Blomster
Stord Lufthamn
Uskedal Båtlag
Auto 88
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Brødrene Hjønnevåg AS
Elins Matgleder
Uskedal Røyr og Multiservice
Solheim Turiststajson
S. Rødsten Bilforretning A/S
kvinnheringen
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Tysnes Sparebank
grenda
Kvinnherad Renhold service
Zjakk Frisørsalong
Sparebank 1 SR bank ASA
Byggeriet
iDrift AS
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS