Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Storslått avslutning på årets festival - konsertomtale dag 2.

01.07.2019
Klikk på bilete for full storleik
Her kan du lesa konsertomtale frå alle banda på laurdagen.
 
Det var en litt kjøligere lørdag værmessig. Heldigvis veiet varmen fra scenen godt opp for de småsure vindkastene fra fjorden. Generelt sterke artistprestasjoner gjorde sitt til at kulde aldri ble noe stort problem. Festivalen i år holder et imponerende nivå fra start til mål. Her kom høydepunktene tett.

 
 

Janove 

Med små scenografiske grep gjorde Janove den store Festidalen-scenen intim og koselig. Alene på scenen fremførte Janove låter fra sin solokariere. Janove er først og fremst en fabelaktig vokalist, men klarte seg godt på både gitarer og diverse tangentinstrumenter. Ispedd anekdoter fra artistlivet, loser han oss trygt gjennom et fint sett. Høydepunktene er mange. Vi får vakre Marlene med Janove og gitar. Perler og svin fungerer også godt kun akkompagnert av piano.

 

Etter et par nye låter avsluttes konserten med Baken sky heim og vi hører antydning til allsang. Janove er en god formidler og han klarer seg svært godt alene på scenen. Mange hadde nok ventet på Verden går til helvete, tralala, men vi er tilbøyelige til å tilgi at Janove velger å ikke spille den i denne settingen. Akkurat nå er det svært lite som synes å gå den veien. Fin start!

 

Terningkast: 5

 

Moyka

Enda et av Made-managements vidunderbarn står for tur. Moyka befinner seg i det samme musikalske landskapet som Aurora, Sigrid og for så vidt også Iris som vi fikk oppleve på fredag. Men steike det låter tøft! Moyka har både scenepersonlighet og stemme og vi lar oss lett sjarmere. Colder er superfengende og har et besnærende synth driv. Moykas utfordring blir nok å finne sitt utrykk i enda større grad. I den sjangeren hun beveger seg i, er det særdeles mange om beinet i disse dager.

 

Terningkast: 4

 

Real Ones

Blant alle artistene i år som fronter det kjølige, moderne lydbildet som preger dagens musikk, er RealOnes et skikkelig friskt pust. Enda mer imponerende blir det når du tar med i betraktningen at de har vært det i 25 år! Til tross for at bandet ikke faller i kategorien ung og lovende, er det ingen tretthetstegn å spore hos gjengen. De fremstår som like vitale og fulle av spilleglede som de gjorde første gangen jeg så dem på Kvarteret i Bergen for ca. 20 år siden.

 

Bandet har en imponerende låtkatalog de kan plukke fra. Dette gjør at den tilmålte tiden de har på Festidalen kan synes alt for kort. Heldigvis holder de 40+ minuttene akkurat til å få servert flere perler fra bandets lange karriere. Først ut er Hey Junior fra bandets siste plate, Hey Future, Hey Past. Når lyden får satt seg, sitter harmoniene som de skal og selv Crosby, Stills, Nash og Young had de blitt imponert over vokalprestasjonene det fem mann sterke orkesteret presterer.

 

Every Dog Has Its´Dayfra 2008 er frisk som alltid. Helt til slutt kommer Bratislava fra debutplaten Thisis Camping. Låta må være inkarnasjonen av den perfekte live-låt! For et driv, for et showmanship. Vi gleder oss allerede til jubileumskonserten på Den Nasjonale Scene i november!

 

Terningkast: 5 (sterk femmer...)

 

ISAK

Ella Marie Hætta Isaksen ble for alvor et kjent navn da hun vant Stjernekamp i fjor. Isaksen har mange jern i ilden, men det er som frontfigur i bandet ISAK hun satser som artist nå. ISAK blander joik med mer urban musikk. Denne miksen fungerer svært godt. Det faller litt igjennom på de engelskpråklige sangene. Da forsvinner litt av særpreget og det fremstår som mer ordinær, moderne pop. Mye mer spennende er det når hun rendyrker det samiske.

 

Máze er en fantastisk låt og Isaksen viser hvilken fantastisk vokalist hun er. Her fungerer det hele helt optimalt. Men mulig de dansende ungdommene foran scenen er uenige med meg...

 

Terningkast: 4

 

Kriminell kunst

Årets vinnere av Vestlandssatsing er Stavanger-rapperne i Kriminell kunst. Her får du hip hop på stavangerdialekt. Nå skal ingen beskylde gutta i bandet for å levere dyp poesi i tekstene sine, men det er funky og god stemning på scenen. Gutta har det gøy og humøret smitter over på publikum. Live-trommer er alltid et pluss og det hjelper godt på dynamikken. Men dette handler om å ha det gøy og gøy blir det.Spesielt under den utrolig groovy Måden Du Ser På Meg og på Sjefen e tebake.God stemning!

 

Terningkast: 4

 

Highasakite

Fra hjerteslagene fra et gigantisk hjerte på storskjerm bak på scenen begynte å telle ned til konsertstart var det klart: Nå har vi beveget oss opp i eliteserien. Makan til helstøpt produksjon har jeg knapt sett maken til noe sted. Dette var en maktdemonstrasjon av Highasakite. Det visuelle var helt praktfullt, lyden var helt i ultraklasse og Ingrid Helene Håvik var akkurat så kald, varm og til stede som vi har blitt vant til å forvente av henne.

 

Høydepunktene er mange og forestillingener velregissert. På Uranium Heartforlater trommeslager Trond Bersu trommer iser en og spiller akustisk gitar. Men her er det meste stort og mektig! Mexicolåter større enn noen gang med ekstra gitarsolo på kjøpet. Someone who´ll get it er suggererende og røff! Golden Ticket er flott! Som en bonus får vi smellvakre Lover, where Do You Live! Det meste ved denne konserten er helt perfekt og hvis vi skal sette fingeren på noe så var det hele nesten FOR perfekt. Men dette blir flisespikkeri og ikke noe vi skal bruke spalteplass på. Highasakite er i en egen liga og de viser det til fulle!

 

Tusen takk for i år Festidalen! Dettevar en verdig konklusjon på årets festival.

 

Terningkast: 5

 
 
 

Tekst/foto: Marius Mathisen - Uskedalen.no sin musikkanmelder

Nett: Kristian Bringedal

 
Klikk på bilete for full storleik
Festidalen fekk ei verdig og storslått avslutning i nattemørke.
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
12.11.2019
Bygdarock i Helgheim laurdag 30. november.
Det vert Bygdarock i Uskedalen laurdag 30. november. Sløyden Rock står for musikken og det er ein viss fare for at det kan bli både allsong og dans. Sal av hotdogs og drikke. Billettar kan du kjøpa på SPAR, Uskedalen. Alder: 18 år. Inngang: kr. 200,-.

kb
12.11.2019
Lars Haugland - ny leiar i Uskedal Bondelag.
Lars Haugland vart på årsmøte 31. oktober vald til ny leiar i Uskedal Bondelag. Med seg i styret har han: Ingvill E. Myklebust, Marita Kjærland, Kjell Arne Myklebust og Runar Myklebust. Meir informasjon om Bondelaget og landbruksnæringa kjem som eige innlegg.

kb
12.11.2019
Takvøle er naudsynt på Uskedal kyrkje.
I framlegg til kommunal økonomiplan vert det skrive at det trengst omfattande takvøle på Uskedal kyrkje. Skiferhellene er lause fordi lekter og sutak er i dårleg stand. Det er forresten same problemet som på Eid kyrkje på Halsnøy

kb
11.11.2019
Gåveutdeling frå SpareBank1-stiftinga Kvinnherad.
Onsdag 20. november er lag og organisasjonar på nytt inviterte til gåveutdeleing frå SpareBank1-stifitnga Kvinnherad i Kulturhuset Husnes. Samla søknadssum denne gongen er på heile 30 mill. kr. Innan fristen kom det inn 182 søknader. Vi er kjende med at det vert løyvd midlar til prosjekt i Uskedalen, men også at det er avslag på nokre søknader.

kb
11.11.2019
Meld inn kandidatar til Eldrerådet.
Innan fristen 24. november kan lag og organisasjonar melda inn kandidatar til Eldrerådet og Rådet for menneske med nedsett funksjonsevne. Aktuelle namn kan sendast til post@kvinnherad.kommune.no

kb
10.11.2019
Investeringsmidlar til Uskedalen klatre- og aktivitetssenter.
Ved rullering av K.delplanen for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv 2020 - 2023 har Levekårskomiteen gjort vedtak om at det vert løyvd kr. 400.000,- i investeringsmildar til Klatre- og aktivitetssenter i Uskedalen. Løyvinga gjeld for 2020. Løyvinga krev endeleg vedtak i Formannsskapet og Kommunestyret.

kb
10.11.2019
Jonny Lygre medlem i skule- og barnehageutval.
Jonny Lygre vart i Levekårsutvalet vald som kommunal medlem i Samarbeidsutvalet og Skulemiljøutvalet for Uskedal skule og Uskedal Barnehage. Valet gjeld valperioden på fire år.

kb
08.11.2019
Juelgrantenning sundag 1. desember.
Det vert julegrantenning sundag 1. desember med Uskedal Musikklag og andre innslag. Det er Lysmesse i kyrkja den same dagen. Difor vert det arbeidd med ei samordning og tider som ikkje kolliderer.

kb
07.11.2019
Minnelund ved kyrkja i Uskedalen.
I framlegg til investeringsbudsjett for 2020 og 2021 er det sett av midlar til minnelundar ved fleire kyrkjer i Kvinnherad. Uskedal kyrkje er ei av desse. På sikt skal det koma minnelund ved alle kyrkjene. Det vert gjort fordi fleire ynskjer kremering og nedsetjing av urne i staden for kistegrav. Denne meldinga er henta frå Grenda.

kb
06.11.2019
To på 100 år og var med på allsongen på Dill.
Rustne Menn fekk ei sjeldan oppleving på Dill i går, tysdag 5. november. Ei kjapp dame på 100 år kom med rullatoren sin og var med på allsongen. Ikkje nok med det. Den eine mannen i forsamlinga fortalde at han var 100 år om nokre veker. Mannen song godt og fann fram til rett song i bunken av ark, utan hjelp.

kb
Siste Nyhende
12.11.2019
Nedgang i elevtalet kan føra til overgang til Malmanger skule.

I framlegg til Budsjett 2020 og Økonomiplan fram til 2023 rår Koummunedirektøren til at elevane ved Uskedal skule, saman med Omvikdalen skule,  vert overført til Malmanger skule i 2023. Bakgrunnen er ein dramatisk nedgang i elevtalet frå 102 elevar i 2019 til  68 elevar i 2024. Ein føresetnad er ferdigstilling av nye Malmanger skule.
11.11.2019
Klargjering av nye lys til Julagrano.
Når den staselege julegrana i Uskedalen vert tend for 57. gang den 1.desember kl.16, vil den vera pynta med flunkande nye lys.  Dette er blitt mogeleg etter ei flott pengegåve frå Sparebankstiftinga Kvinnherad på 70.000 kroner og ein solid dugnadsinnsats frå eldsjeler i Uskedal musikklag.  Det er musikklagsmedlemmer som i alle år har stått for pynting og vedlikehald.
11.11.2019
Ny 2 mannsbustad i Ospelunden er klar for innflytting
Ein ny 2 mannsbustad over to plan er klar for ferdigstilling i desse dagar. Den eine leilegheten er alt innflytta. Den andre skal vera ferdig i god tid før jul. Tomten til den neste 2 mannsbustaden er skoten ut og vert planert. Betongarbeidet startar i denne veka. Br. Musland har arbeidet med graving, sprenging, muring og planering. Kjell Inge Rørvik og Rune Enæs i Elite Snekkerservice har alt trearbeid. Røyr: Uskedal Røyr og Multiservice. Elektro: Kvinnherad Elektro.
10.11.2019
Nasjonal ølbok med eige kapittel om Humlepungen Ølbryggjarlag.
Robert Smth-Hald si ølbok på forlaget Cappelen Damm sel godt. Boka er i trykken med sitt 3. opplag. Boka kan kjøpast i bokhandelen på Husnes og i Rosendal. Robert Smith-Hald har drive med brygging i heile sitt yrkesaktive liv. Kontakten med Uskedalen tok til for over 10 år sidan. Eit oppdrag for Festidalen på Vertshuset førte til ein varig venskap med Anne Berit og Magne Huglen. Etter det vart det speling på Dønhaug og kontakt med det lokale bryggjarlaget.
09.11.2019
Kvalitet og god kontakt med kunden er viktig for eit godt eplesal.
Kvalitet og personleg kontakt med kunden er avgjerande for god omsetnad av eple frå Steinsletto. Bjørnar Gjerde Eik er enno ein gong godt nøgd med eplehaustinga. Heile fem tonn eple av ulike sortar er komne i hus. Mykje er alt seld. Det er rett nok før sortering. Ikkje alt er salsvare, men volumet er om lag det same som i 2018.
08.11.2019
To årsverk og fem års arbeid ligg bak praktboka Kvinnheradsbunaden.

Det var uvanlag godt frammøte til Omvikdalen Bygdekvinnelag si boklansering i Biblioteket i går kveld. Boka Kvinnheradsbunaden er ei kulturhistorisk reise og eit praktverk som dokumenterer den lokale klesdrakta frå folkedrakt til bunad. Boknemnda kan syna til to årsverk og fem års arbeid frå tanken kom opp til ferdig bok.
07.11.2019
Kvinnherad kommune tek vedlikehaldet på vegen til Fjellandsbø.
Det har lenge vore tvil om Kvinnherad kommune sitt ansvar for tilsyn og vedlikehald på vegen frå Friheim til Fjellandsbø. No er den 1,8 km lange traseen avretta og grusa. Grøftene på begge sider er reinska. Massane er mellom anna frest oljegrus frå arbeidet med Opsongersvegen på Husnes.
06.11.2019
Allehelgensdag med musikk, song, dåp og tende lys.
Allehelgensdag eller Helgemesse, som det vart kalla før, er lagt til fyrste sundagen i november. Då er det gudstenste der ein minnest dei som døydde det siste året. Det vert gjort ved at namna vart lesne og lys tende i globen, for tilsaman 8 personar. Gudstenesta sist sundag var elles fylt av musikk, song og dåp. Dåpsbarnet med foreldra Margrethe Sæle og Stefan Hauge fekk namnet Madelen.
05.11.2019
Boklansering og pubkveld på Dønhaug, laurdag 9. november.
Laurdag 9. november  kjem låtskrivaren, multikunstnaren, forfattaren, øldesigner og bryggjaren Robert Smith-Hald  til Dønhaugkjedlaren. Det vert lansering av den nye boka hans Godt ØL. Heile dagen vil ha tema ølbrygging ettersom Humlepungen Bryggjarlag vil ha bryggjardag på laurdag.
Sponsorar
Solheim Turiststajson
S. Rødsten Bilforretning A/S
Kvinnherad Vekstbedrift AS
 grenda
Ospelunden
Gros Blomster
Auto 88
Stord Lufthamn
Uskedal Båtlag
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Eidsvik Eigedom AS
Spar
Byggeriet
Elins Matgleder
Uskedal Røyr og Multiservice
kvinnheringen
Kvinnherad Energi AS
Tysnes Sparebank
Brødrene Hjønnevåg AS
Kvinnherad Renhold service
Zjakk Frisørsalong
Sparebank 1 SR bank ASA
iDrift AS
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS