Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Marius Mathisen skriv konsertomtale frå fredagen.

29.06.2019
Klikk på bilete for full storleik
Alle banda får her sin musikkomtale med terningkast, skrive av Marius Mahiesen, Uskedalen.no.
 
Perfekt vær, i perfekte omgivelser! Uskedalen ligger bak scenen som den ultimate backdrop, badet i sol. Her ligger alt til rette for en perfekt festivalopplevelse. Alle festivaler drømmer om sol og varme. Det å arrangere festival i Norge er mildt sagt en risikosport værmessig. Ironisk nok var kanskje det fine været en medvirkende faktor til at mange nok slet med å rive seg løs fra strandstolen og grillen. Et litt glissent Dønhaug gjorde til tross: Dette ble en svært trivelig kveld.

 
 

Hit for hit

Kombinasjonen humor og musikk er intet nytt fenomen.Humorduoen Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen har hatt stor suksess på TV-skjermene med serien Hit for hit der de harselerer med musikkbransjen. Som en norsk utgave av Flight of the Concords viser duoen seg som like treffsikre fra scenen som på skjermen. Og vi får treffe flere av de kjente karakterene. Odd Nasty og Patrick P er like bak på som de pleier. Lasse Lazer er like følsom som han pleier, og vi ler godt da han erklærer at han ikke føler seg i dåsemikkelmodus og vil gjøre sin store hit i akustisk, nedstrippet versjon.


Duoen briljerer med utmerket musikalitet og sarkasmen er akkurat så påklistret at publikum ikke kan unngå å se ironien i det som leveres fra scenen. Håper vi. Å være første artist ut er ingen lett oppgave, men Hit for hit leverer profesjonelt til tross for et litt glissent festivaljorde.  

 

Terningkast: 4
 
Festivalområde fredag kveld med eit publikumstal rundt 1500.

Iris

Iris er nok en talentfull sanger og låtskriver, plukket opp av MADE-management. Referansene til andre Made-artister er tydelige i Iris’musikk. Men denne artisten står støtt på egne ben. Musikalsk er Iris ikke like mørk som Aurora og ikke så lystig som Sigrid.

 

Av og til er den gylne middelvei midt i blinken. Sånn virker det i alle fall for Iris. Med fire dyktige musikere i ryggen leverer Iris et godt og solid sett. Mesteparten av låtene er hentet fra hennes EP, A Sensitive Being, men vi får også noen helt ferske låter som viser at vi også i fremtiden har mye godt i vente. Live får låtene litt skarpere kanter, noe denne anmelderen synes låtene kler godt. Romance is Dead låter minst like fint på Dønhaug som på internett. Godt jobbet. Iris er ung og har enda litt å hente på å binde konserten sammen. Men talentfull, utvilsomt!

 

Terningkast: 4

 

Gåte

Gåte er tilbake! Og for en kraftpakke dette bandet er! Selv om rytmeseksjonen er byttet ut siden forrige runde, er dette umiskjennelig Gåte! Søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli er fortsatt essensen i lydbildet. Men man går ikke fra en Gåtekonsert uten å ha lagt merke til gitarist Magnus Børmark. Hans gitarspill er i særklasse og energien i hans tilstedeværelse på scenen overgår det aller, aller meste.

 

Gåte anno 2019 låter imponerende og både de nye og gamle låtene fungerer svært godt i solskinnet. Sjå Attende låter like mektig som alltid og bandet spiller tight og fint. Etterhvert sitter også lyden på konserten skikkelig og da blir det hele veldig fint! Aller best er Knut Liten og Sylvelin som går rett over i Bendik og Årolilja fra debutplaten Jygrid. Nydelig! Norge trenger band som Gåte, måtte de holde det gående i mange år fremover!

 

Terningkast: 5

 

Kvelertak

Mye har skjedd med Kvelertak siden forrige besøk i Uskedalen. Allikevel er det ikke mye nyskapende med det Kvelertak holder på med. Når det er sagt, du vet hva du får, og det er ingen band i Norge som matcher Kvelertak på bredbeint, rett frem rock and roll.

 

Vokalist Ivar Nikolaisen er fremdeles den nye i bandet,men han glir rett inn i bandet som et friskt pust. Savnet etter Erlend Hjelvik er merkbart lite. (Selv om en liten ugle på hodet ikke hadde skadet.) Kvelertak er tungt, tøft og hardt. Bandet låter imidlertid aller best på melodiøse 1985. Men også hitene Bruane Brenn og Kvelertak låter friskt og potent. Solid håndverk, men aller mest for fansen foran scenen.

 

Terningkast: 4

 

Miss Tati

Kanskje en litt merkelig booking som siste artist på fredag? Tatiana Palanca er en utrolig kul dame og er nærmest for artist in recidence å regne etter deltagelse både i fjor (Fagernes Yaght Club) og som Miss Tati i 2016.

 

Miss Tatis misjon er å gjøre om Dønhaug til en svett, sydende, nattklubb. Hun lykkes bare nesten. For all del, dette er groovy så det holder og rytmeseksjonen Thormodsæter/Holm lukter det svidd av. Men kanskje mangler det hele litt dynamikk? Vi glir av gårde og har det veldig greit. Det tror jeg egentlig de aller fleste på Dønhaug er enig i, dette er veldig greit.

 

Aller kulest er det når MissTati tar frem en av låtene fra Angola-prosjektet hun laget til Nattjazz. Da svinger det skikkelig selv om det å klappe Kudoru-klave kan være en utfordring for selv den mest hardbarkede festivalgjenger.

 

Terningkast: 4

 
 

Tekst/foto: Marius Mathisen

Nett: Kristian Bringedal

 
 
 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
12.11.2019
Bygdarock i Helgheim laurdag 30. november.
Det vert Bygdarock i Uskedalen laurdag 30. november. Sløyden Rock står for musikken og det er ein viss fare for at det kan bli både allsong og dans. Sal av hotdogs og drikke. Billettar kan du kjøpa på SPAR, Uskedalen. Alder: 18 år. Inngang: kr. 200,-.

kb
12.11.2019
Lars Haugland - ny leiar i Uskedal Bondelag.
Lars Haugland vart på årsmøte 31. oktober vald til ny leiar i Uskedal Bondelag. Med seg i styret har han: Ingvill E. Myklebust, Marita Kjærland, Kjell Arne Myklebust og Runar Myklebust. Meir informasjon om Bondelaget og landbruksnæringa kjem som eige innlegg.

kb
12.11.2019
Takvøle er naudsynt på Uskedal kyrkje.
I framlegg til kommunal økonomiplan vert det skrive at det trengst omfattande takvøle på Uskedal kyrkje. Skiferhellene er lause fordi lekter og sutak er i dårleg stand. Det er forresten same problemet som på Eid kyrkje på Halsnøy

kb
11.11.2019
Gåveutdeling frå SpareBank1-stiftinga Kvinnherad.
Onsdag 20. november er lag og organisasjonar på nytt inviterte til gåveutdeleing frå SpareBank1-stifitnga Kvinnherad i Kulturhuset Husnes. Samla søknadssum denne gongen er på heile 30 mill. kr. Innan fristen kom det inn 182 søknader. Vi er kjende med at det vert løyvd midlar til prosjekt i Uskedalen, men også at det er avslag på nokre søknader.

kb
11.11.2019
Meld inn kandidatar til Eldrerådet.
Innan fristen 24. november kan lag og organisasjonar melda inn kandidatar til Eldrerådet og Rådet for menneske med nedsett funksjonsevne. Aktuelle namn kan sendast til post@kvinnherad.kommune.no

kb
10.11.2019
Investeringsmidlar til Uskedalen klatre- og aktivitetssenter.
Ved rullering av K.delplanen for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv 2020 - 2023 har Levekårskomiteen gjort vedtak om at det vert løyvd kr. 400.000,- i investeringsmildar til Klatre- og aktivitetssenter i Uskedalen. Løyvinga gjeld for 2020. Løyvinga krev endeleg vedtak i Formannsskapet og Kommunestyret.

kb
10.11.2019
Jonny Lygre medlem i skule- og barnehageutval.
Jonny Lygre vart i Levekårsutvalet vald som kommunal medlem i Samarbeidsutvalet og Skulemiljøutvalet for Uskedal skule og Uskedal Barnehage. Valet gjeld valperioden på fire år.

kb
08.11.2019
Juelgrantenning sundag 1. desember.
Det vert julegrantenning sundag 1. desember med Uskedal Musikklag og andre innslag. Det er Lysmesse i kyrkja den same dagen. Difor vert det arbeidd med ei samordning og tider som ikkje kolliderer.

kb
07.11.2019
Minnelund ved kyrkja i Uskedalen.
I framlegg til investeringsbudsjett for 2020 og 2021 er det sett av midlar til minnelundar ved fleire kyrkjer i Kvinnherad. Uskedal kyrkje er ei av desse. På sikt skal det koma minnelund ved alle kyrkjene. Det vert gjort fordi fleire ynskjer kremering og nedsetjing av urne i staden for kistegrav. Denne meldinga er henta frå Grenda.

kb
06.11.2019
To på 100 år og var med på allsongen på Dill.
Rustne Menn fekk ei sjeldan oppleving på Dill i går, tysdag 5. november. Ei kjapp dame på 100 år kom med rullatoren sin og var med på allsongen. Ikkje nok med det. Den eine mannen i forsamlinga fortalde at han var 100 år om nokre veker. Mannen song godt og fann fram til rett song i bunken av ark, utan hjelp.

kb
Siste Nyhende
12.11.2019
Nedgang i elevtalet kan føra til overgang til Malmanger skule.

I framlegg til Budsjett 2020 og Økonomiplan fram til 2023 rår Koummunedirektøren til at elevane ved Uskedal skule, saman med Omvikdalen skule,  vert overført til Malmanger skule i 2023. Bakgrunnen er ein dramatisk nedgang i elevtalet frå 102 elevar i 2019 til  68 elevar i 2024. Ein føresetnad er ferdigstilling av nye Malmanger skule.
11.11.2019
Klargjering av nye lys til Julagrano.
Når den staselege julegrana i Uskedalen vert tend for 57. gang den 1.desember kl.16, vil den vera pynta med flunkande nye lys.  Dette er blitt mogeleg etter ei flott pengegåve frå Sparebankstiftinga Kvinnherad på 70.000 kroner og ein solid dugnadsinnsats frå eldsjeler i Uskedal musikklag.  Det er musikklagsmedlemmer som i alle år har stått for pynting og vedlikehald.
11.11.2019
Ny 2 mannsbustad i Ospelunden er klar for innflytting
Ein ny 2 mannsbustad over to plan er klar for ferdigstilling i desse dagar. Den eine leilegheten er alt innflytta. Den andre skal vera ferdig i god tid før jul. Tomten til den neste 2 mannsbustaden er skoten ut og vert planert. Betongarbeidet startar i denne veka. Br. Musland har arbeidet med graving, sprenging, muring og planering. Kjell Inge Rørvik og Rune Enæs i Elite Snekkerservice har alt trearbeid. Røyr: Uskedal Røyr og Multiservice. Elektro: Kvinnherad Elektro.
10.11.2019
Nasjonal ølbok med eige kapittel om Humlepungen Ølbryggjarlag.
Robert Smth-Hald si ølbok på forlaget Cappelen Damm sel godt. Boka er i trykken med sitt 3. opplag. Boka kan kjøpast i bokhandelen på Husnes og i Rosendal. Robert Smith-Hald har drive med brygging i heile sitt yrkesaktive liv. Kontakten med Uskedalen tok til for over 10 år sidan. Eit oppdrag for Festidalen på Vertshuset førte til ein varig venskap med Anne Berit og Magne Huglen. Etter det vart det speling på Dønhaug og kontakt med det lokale bryggjarlaget.
09.11.2019
Kvalitet og god kontakt med kunden er viktig for eit godt eplesal.
Kvalitet og personleg kontakt med kunden er avgjerande for god omsetnad av eple frå Steinsletto. Bjørnar Gjerde Eik er enno ein gong godt nøgd med eplehaustinga. Heile fem tonn eple av ulike sortar er komne i hus. Mykje er alt seld. Det er rett nok før sortering. Ikkje alt er salsvare, men volumet er om lag det same som i 2018.
08.11.2019
To årsverk og fem års arbeid ligg bak praktboka Kvinnheradsbunaden.

Det var uvanlag godt frammøte til Omvikdalen Bygdekvinnelag si boklansering i Biblioteket i går kveld. Boka Kvinnheradsbunaden er ei kulturhistorisk reise og eit praktverk som dokumenterer den lokale klesdrakta frå folkedrakt til bunad. Boknemnda kan syna til to årsverk og fem års arbeid frå tanken kom opp til ferdig bok.
07.11.2019
Kvinnherad kommune tek vedlikehaldet på vegen til Fjellandsbø.
Det har lenge vore tvil om Kvinnherad kommune sitt ansvar for tilsyn og vedlikehald på vegen frå Friheim til Fjellandsbø. No er den 1,8 km lange traseen avretta og grusa. Grøftene på begge sider er reinska. Massane er mellom anna frest oljegrus frå arbeidet med Opsongersvegen på Husnes.
06.11.2019
Allehelgensdag med musikk, song, dåp og tende lys.
Allehelgensdag eller Helgemesse, som det vart kalla før, er lagt til fyrste sundagen i november. Då er det gudstenste der ein minnest dei som døydde det siste året. Det vert gjort ved at namna vart lesne og lys tende i globen, for tilsaman 8 personar. Gudstenesta sist sundag var elles fylt av musikk, song og dåp. Dåpsbarnet med foreldra Margrethe Sæle og Stefan Hauge fekk namnet Madelen.
05.11.2019
Boklansering og pubkveld på Dønhaug, laurdag 9. november.
Laurdag 9. november  kjem låtskrivaren, multikunstnaren, forfattaren, øldesigner og bryggjaren Robert Smith-Hald  til Dønhaugkjedlaren. Det vert lansering av den nye boka hans Godt ØL. Heile dagen vil ha tema ølbrygging ettersom Humlepungen Bryggjarlag vil ha bryggjardag på laurdag.
Sponsorar
Solheim Turiststajson
S. Rødsten Bilforretning A/S
Kvinnherad Vekstbedrift AS
 grenda
Ospelunden
Gros Blomster
Auto 88
Stord Lufthamn
Uskedal Båtlag
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Eidsvik Eigedom AS
Spar
Byggeriet
Elins Matgleder
Uskedal Røyr og Multiservice
kvinnheringen
Kvinnherad Energi AS
Tysnes Sparebank
Brødrene Hjønnevåg AS
Kvinnherad Renhold service
Zjakk Frisørsalong
Sparebank 1 SR bank ASA
iDrift AS
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS