Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Marius Mathisen skriv konsertomtale frå fredagen.

29.06.2019
Klikk på bilete for full storleik
Alle banda får her sin musikkomtale med terningkast, skrive av Marius Mahiesen, Uskedalen.no.
 
Perfekt vær, i perfekte omgivelser! Uskedalen ligger bak scenen som den ultimate backdrop, badet i sol. Her ligger alt til rette for en perfekt festivalopplevelse. Alle festivaler drømmer om sol og varme. Det å arrangere festival i Norge er mildt sagt en risikosport værmessig. Ironisk nok var kanskje det fine været en medvirkende faktor til at mange nok slet med å rive seg løs fra strandstolen og grillen. Et litt glissent Dønhaug gjorde til tross: Dette ble en svært trivelig kveld.

 
 

Hit for hit

Kombinasjonen humor og musikk er intet nytt fenomen.Humorduoen Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen har hatt stor suksess på TV-skjermene med serien Hit for hit der de harselerer med musikkbransjen. Som en norsk utgave av Flight of the Concords viser duoen seg som like treffsikre fra scenen som på skjermen. Og vi får treffe flere av de kjente karakterene. Odd Nasty og Patrick P er like bak på som de pleier. Lasse Lazer er like følsom som han pleier, og vi ler godt da han erklærer at han ikke føler seg i dåsemikkelmodus og vil gjøre sin store hit i akustisk, nedstrippet versjon.


Duoen briljerer med utmerket musikalitet og sarkasmen er akkurat så påklistret at publikum ikke kan unngå å se ironien i det som leveres fra scenen. Håper vi. Å være første artist ut er ingen lett oppgave, men Hit for hit leverer profesjonelt til tross for et litt glissent festivaljorde.  

 

Terningkast: 4
 
Festivalområde fredag kveld med eit publikumstal rundt 1500.

Iris

Iris er nok en talentfull sanger og låtskriver, plukket opp av MADE-management. Referansene til andre Made-artister er tydelige i Iris’musikk. Men denne artisten står støtt på egne ben. Musikalsk er Iris ikke like mørk som Aurora og ikke så lystig som Sigrid.

 

Av og til er den gylne middelvei midt i blinken. Sånn virker det i alle fall for Iris. Med fire dyktige musikere i ryggen leverer Iris et godt og solid sett. Mesteparten av låtene er hentet fra hennes EP, A Sensitive Being, men vi får også noen helt ferske låter som viser at vi også i fremtiden har mye godt i vente. Live får låtene litt skarpere kanter, noe denne anmelderen synes låtene kler godt. Romance is Dead låter minst like fint på Dønhaug som på internett. Godt jobbet. Iris er ung og har enda litt å hente på å binde konserten sammen. Men talentfull, utvilsomt!

 

Terningkast: 4

 

Gåte

Gåte er tilbake! Og for en kraftpakke dette bandet er! Selv om rytmeseksjonen er byttet ut siden forrige runde, er dette umiskjennelig Gåte! Søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli er fortsatt essensen i lydbildet. Men man går ikke fra en Gåtekonsert uten å ha lagt merke til gitarist Magnus Børmark. Hans gitarspill er i særklasse og energien i hans tilstedeværelse på scenen overgår det aller, aller meste.

 

Gåte anno 2019 låter imponerende og både de nye og gamle låtene fungerer svært godt i solskinnet. Sjå Attende låter like mektig som alltid og bandet spiller tight og fint. Etterhvert sitter også lyden på konserten skikkelig og da blir det hele veldig fint! Aller best er Knut Liten og Sylvelin som går rett over i Bendik og Årolilja fra debutplaten Jygrid. Nydelig! Norge trenger band som Gåte, måtte de holde det gående i mange år fremover!

 

Terningkast: 5

 

Kvelertak

Mye har skjedd med Kvelertak siden forrige besøk i Uskedalen. Allikevel er det ikke mye nyskapende med det Kvelertak holder på med. Når det er sagt, du vet hva du får, og det er ingen band i Norge som matcher Kvelertak på bredbeint, rett frem rock and roll.

 

Vokalist Ivar Nikolaisen er fremdeles den nye i bandet,men han glir rett inn i bandet som et friskt pust. Savnet etter Erlend Hjelvik er merkbart lite. (Selv om en liten ugle på hodet ikke hadde skadet.) Kvelertak er tungt, tøft og hardt. Bandet låter imidlertid aller best på melodiøse 1985. Men også hitene Bruane Brenn og Kvelertak låter friskt og potent. Solid håndverk, men aller mest for fansen foran scenen.

 

Terningkast: 4

 

Miss Tati

Kanskje en litt merkelig booking som siste artist på fredag? Tatiana Palanca er en utrolig kul dame og er nærmest for artist in recidence å regne etter deltagelse både i fjor (Fagernes Yaght Club) og som Miss Tati i 2016.

 

Miss Tatis misjon er å gjøre om Dønhaug til en svett, sydende, nattklubb. Hun lykkes bare nesten. For all del, dette er groovy så det holder og rytmeseksjonen Thormodsæter/Holm lukter det svidd av. Men kanskje mangler det hele litt dynamikk? Vi glir av gårde og har det veldig greit. Det tror jeg egentlig de aller fleste på Dønhaug er enig i, dette er veldig greit.

 

Aller kulest er det når MissTati tar frem en av låtene fra Angola-prosjektet hun laget til Nattjazz. Da svinger det skikkelig selv om det å klappe Kudoru-klave kan være en utfordring for selv den mest hardbarkede festivalgjenger.

 

Terningkast: 4

 
 

Tekst/foto: Marius Mathisen

Nett: Kristian Bringedal

 
 
 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
20.07.2019
Uskedalselva er open for fiske fram til mandag kveld.
Uskedal elveeigarlag melder at auka vassføring gjer at Uskedalselva vert opna for fiske att i nokre dagar.  Fisket vert stengt att mandag kl.18.

tid
17.07.2019
Ni seglskuter er førebels påmelde til Cruise in Company
Ni seglskuter er førebels påmelde til seglarsamling i Rosendal i denne veka. Talet vil truleg auka. Dei fleste vil gå Storsund fredag 19. juli med retur dagen etter. Nokre skuter kan koma alt i morgon, torsdag 18. juli. Skutene er delte inn i fire klassar, etter storleik.

kb 
17.07.2019
Siste veka med Sommarkafe på Elins Matgleder.
Thea Soltveit Taranger er inne i si siste veke som kafevert på Elins Matgleder i Uskedalen. Onsdag, torsdag, fredag, laurdag og sundag er dei siste dagane i denne omgang. Opningstida er kl. 11 -  17.Silobutikkane er opne i den same tida.

kb
15.07.2019
Dugnad på Kunstgrasbanen onsdag kl. 18.
Det vert invitert til dugnad ved Kunstgrasbanen, onsdag 17. juli, kl. 18. Før det gror til med ugras i det som er planert, vert det fylt på med mold, jevna og gjort klart for såing. Dugnadsgruppa har delvis ferie, men det er viktig å få gjort dette arbeidet no i denne veka. Dugnadsleiar, Pål Haugland, tek mot dei som kjem. Ta med rive.

kb
13.07.2019
Bruk 9 på Myklebust er seld.
Bruk 9 på Myklebust er seld. Det var visning laurdag 16. mars. Eigar har vore Olav Hjetland Bringedal. Eiendomsmegler VEST har stått for salet. Det er lokale kjøparar til eigedomen. Det vert no søkt konsejon før innflytting.

kb
11.07.2019
Ambulansebåten hadde oppdrag i Uskedalen natt til torsdag.
Gulen Skyss sin nye ambulansebåt, Rosedoktoren, hadde eit ordinært oppdrag til person i båt i Uskedalen natt til torsdag 11. juli. Etter vel ein halvtime i Uskedalen kring kl. 01.30 gjekk legeskyssen mot Leirvik.

kb
11.07.2019
Sommarope på Byggeriet.
Opningstidene på Byggeriet i juli månad er: Måndag - fredag: kl. 09 - 16.30. Laurdag: kl. 09 - 13. Dette gjeld både for lager og butikk.

kb
10.07.2019
Sommarjobben min - aktuelle namn.
Kvar sommar skriv Uskedalen.no innlegg til overskrifta Sommarjobben min. Det handlar om ungdom som brukar ferien til jobb. Vi har alt skrive om Thea Soltveit Taranger som driv sommarkafe på Elins Matgleder. Kven andre har sommarjobb ? Meld inn namn og type jobb til redaksjonen og vi tek kontakt. Skriv til: uskedalen.no@gmail.com

Red.
10.07.2019
Ny lekkasje på nettet.
Uskedal Vassverk melder frå om ny lekkasje på nettet. Det går ut 4 liter pr. sekund meir enn det som er vanleg. Styret bed alle vera merksame og melda frå dersom ein ser vatn som kan koma frå ledningsbrot.. Alle med hytter og naust, som ikkje er i bruk heile året, må vera observant. Sjå  særleg etter inntak og stikk inn til husa. Dersom du ser noko som kan vera ein lekkasje, meld frå til Hans Reidar Kjærland på mobil: 99701819.

Uskedal Vassverk
10.07.2019
Elva er stengd for fiske -lite vatn.
Uskedalselva er mellombels stengd for fiske frå i dag, onsdag 10. juli,  kl. 18. Det vert gjort fordi det er lite vatn i elva.

Elveeigarlaget
Siste Nyhende
22.07.2019
Det lovar godt for båtsesongen i Uskedalen.
Det lovar godt for båtsesongen i Uskedalen. Styremedlem Jan Henrik Hansen er godt nøgd. Det sig på med båtar og mange ynskjer leige over fleire veker. Mange båtgjester brukar Uskedalen som base og let båten liggja, mens ein tek fjellturar og reise i nærområde. Hansen syner til båtfolk med arbeidet sitt i Odda, men som let båten liggja fast i Uskedalen. Trenden er at det aukar på med båtfolk som ynskjer langtidsleige.
21.07.2019
Viktig informasjon om nye vassavgifter frå Uskedal Vassverk.
Det foreligg ny prisliste frå Uskedal Vassverk. Overgangen til ei meir differensiert vassavgift vert gjort med bakgrunn i vedtak på årsmøte 8. mai 2019. Den gamle prislista inneheld prisgrupper som ikkje dekkar dagens behov. Informasjon og ny prisliste vert sendt pr. post til alle abonnentane i desse dagar. Les kva styret skriv:
20.07.2019
Ny Spar-generasjon skaper trivsel.
Spar Uskedalen er vide kjende for at dei gjer handelen triveleg for kundane sine.  Prisar og tilbakemeldingar gjennom åra fortel alt om det!  Mange kundevennlege tiltak har med jamne mellomrom dukka opp.  I dag var det ein ny generasjon Spar Uskedalen, Aurora Nilsen Mathisen og Margrethe Nilsen Hillestad, som tok mot kundane på ein særs koseleg måte.
19.07.2019
Tall Ships Races med venskapsetappen gjennom Storsund.

Venskapsetappen til The Tall Ships Races går frå Fredrikstad til Bergen med nokre utvalde hamner under vegs. Rosendal har vore og er ei såkalla Cruise in Company hamn. Fem staseleg seglskuter har så langt passert Uskedalen og går til kai i Rosendal for kvelden og natta. Sundag må alle dei påmelde fartya vera klar for innsegling til Bergen.
18.07.2019
25 år sidan 7- fjellsturen i Uskedalen på 16 timar.
I juli månad 1994 gjennomførte Steinar Haugland og Bjørn Olav Tveit ein fjelltur av det sjeldne slaget. På 16 timar var dei på alle fjelltoppame rundt Uskedalen. Så langt vi kjenner til har dette aldri vore gjort på ein og same dag. Bjørn Olav Tveit var den gongen 20 år, Steinar Haugland var 22 år. Interessa for fjellturar og spesielle stunt starta tidleg.
17.07.2019
Slik skal det ikkje sjå ut på Kunstgrasbanen.
Bos og attgløymde kle er ein gjengangar på Kustgrasbanen. Problemet endrar seg litt i ferietida då det ikkje er faste treningar. Brukarane er ofte dei same, men utan trenar og foreldre som ser på kampane. I fellesferien kjem det mange turistar, båt- og campinggjester og brukar banen og aktivitetsområde rundt. Dersom ein ikkje plukkar og tek boset med seg, er det ingen andre som gjer det.
16.07.2019
Selstad utvidar produksjonen til landbaserte anlegg.
Utstyrsleverandøren Selstad og design- og ingeniørselskapet Koda har inngått
distribusjonsavtale for kar til smolt- og landbaserte anlegg. Med denne avtalen blir Selstad ein forhandler av både kar, røyr, rørsystem og tilhøyrende teknologi. Med denne distribusjonsavtalen kan Selstad stå for  løysingar for landbaserte anlegg og smoltanlegg utover dei løysngane Selstad alt har i dag innan havbruk.
16.07.2019
Grindbygd halvtekkje med torvtak.
Bjarte Eik er praktisk og hendig. Det siste året har han sett opp ei grindbygd halvtekkje til garasjen. Namnet grindbygg kjem av konstuksjonsmetoden med stavar, bete og skråband. Veggene er kledde med ukanta kledning. På sperra ligg det tro eller vi vil kalla sutak. På laurdag var det torvdugnad der ein skar og la torva på plass.
14.07.2019
Frå Tsjekkia - sundagstur på Manen og Englafjell.
Fyrste turen til Kvinnherad og Uskedalen var i 2015. Det er såleis femte gongen ein reiseoperatør frå republikken Tsjekkia legg inn Manen og Englafjell i Uskedalen som eit årleg turmål. Uskedalen.no nådde i gruppa etter nedstiginga og samling på plenen ved Gamleskulen før retur til Sundal Camping, der gruppa bur.
Sponsorar
Kvinnherad Energi AS
Eidsvik Eigedom AS
Spar
Ospelunden
Gros Blomster
Stord Lufthamn
Uskedal Båtlag
Auto 88
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Brødrene Hjønnevåg AS
Elins Matgleder
Uskedal Røyr og Multiservice
Solheim Turiststajson
S. Rødsten Bilforretning A/S
kvinnheringen
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Tysnes Sparebank
grenda
Kvinnherad Renhold service
Zjakk Frisørsalong
Sparebank 1 SR bank ASA
Byggeriet
iDrift AS
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS