Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
Vidar Haugland
Tlf nr:488 91 464
Hans Ordin Østebø
Tlf nr:907 56 032
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Schizofren lørdag på Festidalen

01.07.2018
Klikk på bilete for full storleik
Hkeem
 

Et særdeles variert lørdagsprogram innfridde delvis. Uansett vil Festidalen 2018 gå inn i historiebøkene som en av de aller triveligste.
 
Ingebjørg Bratland
Det var gledelig og se at svært mange hadde tatt turen til Dønhaug tidlig for å få med seg Ingebjørg Bratland. Bratland har med sin folkemusikkbakgrunn en unik tilnærming til musikk. Hennes fraseringer kombinert med iørefallende popmelodier er noe helt spesielt. Konserten begynner med Ingen som du. En pop-perle med et viktig budskap som passer perfekt til Festidalens Tru du er noko-motto. Stemningen settes umiddelbart.
Bror kommer som andrelåt. Vi snakker umiddelbar gåsehud. 
Oslonatta føyer seg inn i rekken med fine låter, men viser samtidig at selv ikke Ingebjørg Bratland treffer pitchen 100% alltid. På andre refreng har hun imidlertid sunget seg varm og også de høye tonene sitter som de skal. Kun for deg går litt på autopilot, men det går fort over når bandet har fått spilt seg litt sammen.
Så kommer de fine låtene på rad og rekke. Hysj hysj hysj og Fordi eg elskar deg er akkurat så vakre som utsikten over fjorden. Her er det bare å nyte.
 
Stjernene er et annet høydepunkt før Bratland takker for seg og sine. Selv om det knaket bittelitt i kompet noen ganger er dette meget godt levert og en nydelig start på lørdagen.

Terningkast: 5 
Klikk på bilete for full storleik
Fanny Andersen
Fanny Andersen
I rekken over unge flinke kvinnelige vokalister føyer Fanny Andersen seg fint inn. 
Andersen beveger seg musikalsk i et rendyrket pop/EDM-landskap og har oppnådd imponerende streamingtall på sine første utgivelser. Andersen spretter inn på scenen med låta ”Party Girl”. En funky start på konserten og intensjonen er klar. Her skal det lages fest.
Å si det tar av er en overdrivelse, men Andersen og bandet viser potensiale. Not a toy viser at hun virkelig kan synge og at ekstrastemmene på tape egentlig er helt unødvendige.
On my own låter frisk og Kids har fortjent hit-statusen. Konserten blir allikevel til tider en transportetappe. Men fortsatt koser vi oss skikkelig i solsteiken på Dønhaugjordet.
 
Terningkast: 4
 
Hkeem
Hkeem har tydelig gått VG-lista-skolen og roper tidsriktig ut USKEDALEN- ER DET NOE LIV? Både titt og ofte. Til tross for at det hele oppleves litt tilgjort og krampeaktig responderer ungdommen slik det forventes. Det tettes til foran scenen og armene strekkes i været på oppfordring. Det er vel slik det skal være. Hkeem har med seg to DJ-er som stort sett trykker stopp og start på tapen med kompet som hovedpersonen rapper og synger på. Undertegnede kommer nok aldri til å forstå konseptet ”konsert uten instrumenter” og det hele blir litt karaokefest. Når det er sagt er Hkeem både en dyktig sanger og rapper. Han åpner med Ghettoparasitt som er en låt med viktig budskap. Hkeem er en positiv fyr som har mye viktig på hjertet. En som meg og Urettferdig er bra låter og Hkeem selv er en funky fyr. Allikevel klarer vi ikke helt å bli kvitt karaokefølelsen. Til slutt får publikum også hiten Fy Fan.  Den låter faktisk akkurat like bra som på Spotify. Faktisk nøyaktig likt!
 
Terningkast: 3
 
Kamelen
Kamelen er et urbant fenomen. Eller er det? Dette var tydeligvis det mange hadde ventet på. Der Hkeem leker med kinaputt driver Kamelen med dynamitt. Det var i alle fall slik det kunne virke. Med Kjeltring som førstelåt er lista lagt. Kamelen har en troverdighet som rapper og en teft for gode linjer. (No pun intended) 
Det e´digg forteller Kamelen fra scenen. Publikum synes også at dette er skikkelig digg og responderer deretter.  
Det er tydelig at Kamelen og hans gjeng har det gøy på scenen og energien smittes fra scene til sal og det koker skikkelig under Beng beng beng. 
Hon e´fin tilegnes Kamelens kjæreste som er i publikum og låten fremføres med inderlighet og kjærlighet. Ambivalent er rett og slett en skikkelig fin låt med substans og mening. 
Kamelen selv er berømt for sine stagedives og på andre forsøk sitter det perfekt også på Festidalen. 
 
Ikke perfekt, men nesten fra Kamelen.
 
Terningkast: 5 
Klikk på bilete for full storleik
Kamelen.
Fagernes Yacht klubb
Coverband på Festivalen er kanskje litt kontroversielt, men når vi snakker Fagernes Yacht klubb som fyller Rockefeller og USF hvert eneste år, er det greit å bryte noen prinsipper.
Det finnes mange 80-talls coverband rundt om kring. Det som er så fint med Fagernes Yacht klubb er at dette er helt fritt for ironi. Dette er ingen parodi på 80-tallet men en hyllest til all den fantastiske musikken. Her får vi Roseanna og Africa fra Toto, Boys of Summer fra Don Henley, I Wanna Dance with Somebody fra Whithney Houston, All Night Long og Dancing on the Ceiling fra Lionel Richie. 
Når disse låtene fremføres med enorm energi av dyktige folk blir det gøy! 
Det er også påfallende å observere hvor tidløs denne musikken er. Publikum synger med på låter som var store hits lenge før de var født. Det er spesielt vakkert å se en stor ungdomsgjeng juble når de gjenkjenner pianointroen fra Journeys Don´t stop Believing fra 1981. Det er visst håp for ungdommen allikevel! Og på Dønhaug er det fest!
Terningkast 5

Raga Rockers
Raga Rockers er en dinosaur i norsk rockehistorie. Bandet har holdt det gående mer eller mindre siden 1982 og omtales i Norge som en av de fire store innen rocken. Aller størst var Raga Rockers rundt 1990. Da gikk det sport i å kunne synge Hun er fri på rams og Noen å hate var noe av det tøffeste man kunne høre på. Disse to fikk vi også høre, til slutt, under Raga Rockers konsert på lørdag. Bare så synd at veien dit i beste fall var en ren transportetappe.
Raga er rett frem kompromissløs rock´n´roll og det er kanskje for mye å forlange noe publikumsfrieri fra Krohn og gjengen. Allikevel tenker jeg at litt engasjement og energi ikke er for mye å forlange. Første del av konserten fremstår rett og slett som en nokså langdryg affære. Bandet spiller desidert høyest på dette årets festival uten at vi nødvendigvis hører bedre etter av den grunn. Helt krise er det ikke. Rundt og rundt er en herlig seig rocker, men vi har hørt den betydelig bedre før. Ekspander eller dø er et ørlite friskt pust i rett-frem-rocken. Men mest av alt står publikum og venter. 
Forbudte følelser låter som den skal og Eivind Staxrud får imponere litt på gitar. Og så; endelig: etter å ha tatt runden ut av scenen får vi Noen å hate og Slakt som ekstranummer.
 
”Det var på tide!” sa en publikummer ved siden av meg... 
 
Raga Rockers er en dinosaur. Kanskje er det slik at ikke alle dinosaurer bør graves frem igjen? I kveld føltes det litt som om vi så Raga Rockers 30 år for sent. 
 
Terningkast: 3
 
Så er det hele over! Festidalen 2018 er historie. Helt avslutningsvis må jeg få si at det er viktig at vi aldri tar opplevelser som dette for gitt. Festidalen gjenoppstår hvert år på grunn av at enkeltpersoner orker og ønsker å gjøre en innsats. Ildsjeler som legger ned utallige timer for å gi oss minner for livet. 
 
Jeg vil få benytte anledningen til å takke dere som år etter år jobber for å gi oss en slik kvalitetsfestival i den vakreste bygda. (Ingen nevnt, ingen glemt). 
Jeg er så stolt og imponert over alt dere får til. 
Tusen takk for i år og takk, takk, takk til alle dere som står bak festen på Dønhaug. 
Jeg bøyer meg i støvet!
 
 

Tekst og foto: Marius Mathisen

Nett:  Thor Inge Døssland

 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
21.09.2018
Strikk og drikk i Helgheim i kveld, fredag 21. sept.
Strikk og drikk har si fyrste samling for hausten i Helgheim i kveld, fredag 21. septnber, kl. 19.30.Det vert enkel servering med kaffi og te. Anna drikke på ein ha med sjølve. Ta med strikketøy eller anna handarbeid.

kb
19.09.2018
Ny butikk - kaffi og kake i morgon, torsdag 20. sept.
SPAR ynskjer velkomen til markering for at arbeidet med renovering og nye installasjonar er på plass. Det vert servert kaffi og kake frå kl. 10 i morgon, torsdag 20. september. I tillegg til tilboda denne veka, går SPAR ut med ekstra gode tilbod på nokre varer, mellom anna på kylling.

kb
19.09.2018
RYGERFONN til kai på Børneset.
Sterk vind i kveld og i natt gjer at RYGERFONN og MATHILDE ligg til kai i Uskedalen. RYGERFONN kom til Uskedalen kl. 19 etter endt rute frå Bergen til Rosendal. Vinden frå sørvest er varsla med styrke storm i vindkasta. Hardangerjakta MATHILDE ligg ved Sandakaien.

kb
19.09.2018
Bingoen startar i dag, onsdag kl. 19.
Bingoen i ungdomslaget startar i dag, onsdag 19. september, kl. 19 i Helgehim. Bingoen er eit fast innslag i Uskedalen, kvar onsdag. Frammøte er godt og tiltaket gjev ungdomslaget gode inntekter til lagsdrifta.

kb
19.09.2018
Ei travel veke for kyrkjekoret Nordsaang.
Neste veke vert ei travel veke for kyrkjekoret Nordsaang  og kantor Eva Megyesi med tre oppdrag. Bakgrunnen er bispevisitasen med mange arrangement. Tysdag kveld er det salmekveld i Husnes kyrkje, onsdag temakveld i Uskedalen og til slutt visitasgudsteneste i Kvinnherad kyrkje sundag kl. 11.

kb
18.09.2018
Kafe Tiaren 11 år i dag.
For nøyaktig 11 år sidan opna Kafe Tiaren, tysdag 18. september 2007, i Gamleskulen. Kafeen har vore i drift i alle år etter oppstarten og det utan stopp. Kafe Tiaren er open kvar tysdag heile året, bortsett frå nokre tysdagar i jula. Mellom 25 og 30 frivillige står for drifta.

kb
18.09.2018
Seniorgruppa med tur til Mannsvatn.
Seniorgruppa i Kvinnherad Turlag skipar i morgon, onsdag 19. september, til tur til Mannsvatn. Det er frammøte ved Grano i sentrum kl. 10. Turen vert rekna som middels krevjande.

kb
17.09.2018
Forvaltningskomiteen sa nei til tilbygg.
Jan Helge Pile fekk for andre gong nei i Forvaltingskomiteen til å utvida fritidsbustaden sin i Beinavikjo. Grunngjevinga for avslaget er omsynet til strandsonevernet. Søknaden omfatta også oppføring av bod og sauna.

kb
15.09.2018
Fotballjenter vert med på Demensaksjonen 2018.
Fleire jenter frå fotballen i Uskedalen vert med som bøsseberarar på Demensaksjonen 2018. Det har sin bakgrunn i at Nasjonalforeningen sentralt har avtale med Serieforeningen for jentefotball om støtte og profilering. På måndag vil ein dra nytte av denne avtalen lokalt i Uskedalen.

kb
15.09.2018
Hugs jazzkvelden på Dønhaug.
Det går slag i slag på Dønhaug. I kveld, laurdag 15. sept. kl. 20, er det jazzkveld med Torunn Eriksen. Med seg på bass har ho Kjetil Dalland. Tilskipar er Husnes Jazzklubb.

kb
Siste Nyhende
20.09.2018
Tropestormen Helene herja i Uskedalen.

Tropestormen Helene med vindstyrke opp mot 30 meter i sekunden førte til skade fleire plassar i Uskedalen. På fylkesvegen mot Ljosnes låg knekte greiner tidleg torsdag morgon. Vegen vart kjapt rydda. Eit tuntre hos Elin og Geir Enes rotvelta. To postkassehus i Ospelunden var flytta mange meter og kilte seg fast i busskuret. Ein bil på Kråkehaugen fekk bakruta knust, ikkje av flygande gjenstandar, men truleg av sterke vindkast.
20.09.2018
SPAR investerer 3 millionar i nye kjøle- og frysediskar.
SPAR har lagt ned eit stort og omfattande arbeid med oppgradering og fornying av butikken. Den totale kostnaden med å byta ut alt kjøle- og fryseutstyr til CO2 gass vert rekna til heile 3 millionar kroner. Investeringa omfattar alle diskar og skåp på kjøle- og frysevarer. Dei ny diskane er energisparande og investeringa er med og sikrar tilsette ein trygg og sikker arbeidsplass.
19.09.2018
Røysterett for Alle gjer Krakow
Som ein lekk i 30-årsjubileet til Røysterett for Alle sto ein tur til Krakow i Polen på agendaen 13.-16. september. Det vart ei opplevingsrik langhelg i ein region med ei svært så variert og interessant fortid og notid.Turnemnda hadde, saman med reisebyrået, fått snikra eit opplegg som femna det meste, både historie, kultur og det å oppleva byen og interessante stader i området rundt.
19.09.2018
Ønskjer å flytta frå Oslo til Uskedalen.
For få år sidan kom ein flott familie flyttande frå hovudstaden til Uskedalen etter at dei mellom anna hadde brukt uskedalen.no i førebuingsprosessen.  No er det mogeleg at det kan verta ein reprise.  I dag tikka ei ny melding inn til redaksjonen om ein familie som ønskjer å flytta til Uskedalen eller ein annan stad i Kvinnherad.
19.09.2018
Over 30 turglade seniorar på veg til Mannsvatnet.
Klokka ti i dag var over 30 turglade seniorar i Kvinnherad Turlag klar for avgang til Mannsvatnet i Uskedalen. Frammøte og parkering var ved Grano i sentrum. Turen er lagt opp som ein rundtur med start på Haugland og retur over Langhaugane og Storhaug attende til sentrum. Turleiarar er Steinar Kroka og Helen Sandvik Røssland.
18.09.2018
Bøkkerverkstaden - ein læringsarena for kystkultur.
I veka som var, strøymde det 130 elevar frå 7 skular til Rød og Bøkkerverkstaden for å læra meir om fartybygging og kystkultur. Det er Sunnhordland museum som kvart år gjestar alle 6. klassane i Sunnhordland med programmet Eg byggjer meg ein båt. Instruktørane var Bjørn Arve Lunde og Torhild Falk Berger.
18.09.2018
Demensaksjonen gav eit resultat på meir enn kr. 20.000,-

Det vart samla inn i overkant av kr. 20.000,- i går til Nasjonalforeningen for folkehelsen sitt arbeid mot demens. Det er om lag på same nivået som åra før, men då må vi ta med at talet på dei, som brukar Vipps, aukar. Nokre støttar aksjonen ved å betala inn på sentral konto. Vippsdelen vert ikkje registrert lokalt. To bøsser i andre bygder vert henta inn i dag.
17.09.2018
Etterspør historiar og bilete av doktor Haugen.
Det vert snart sett strek for innsamling av historiar om den legendariske doktor Haugen. Innsamlinga har vore overveldande med over 80 historiar så langt, frå 50 informantar i det som var Kvinnherad fram til kommunesamanslåinga på 1960 talet. For dei som ikkje har sendt inn sine historiar, er det enno tid, men det bør gjerast innan 1.oktober.  Det same gjeld om nokon sit på gode bilete eller anna arkivmateriale.
16.09.2018
Demensaksjonen - ta vel imot bøsseberarane frå kl. 17.
I dag kl. 17 startar årets demensaksjon i Uskedalen i regi av Helselaget. Nytt i år er at jenter frå fotballen er med som bøsseberarar. Innsamlinga dei siste åra og oppnådd eit resultat rundt kr. 22.000,- I tillegg kjem det som mange sender sentralt eller betaler på Nasjonalforeningen, Hordaland, sitt Vippsnummer 221612.
Sponsorar
Uskedal Røyr og Multiservice
Solheim Turiststajson
kvinnheringen
Brødrene Hjønnevåg AS
Stord Lufthamn
Byggeriet
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Zjakk Frisørsalong
Kvinnherad Renhold service
S. Rødsten Bilforretning A/S
Tysnes Sparebank
iDrift AS
grenda
Spar
Uskedal Båtlag
Elins Matgleder
Sparebank 1 SR bank ASA
Gros Blomster
Auto 88
Kvinnherad Energi AS
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS