Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
Vidar Haugland
Tlf nr:488 91 464
Hans Ordin Østebø
Tlf nr:907 56 032
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Damenes aften på fredagsfestidalen

01.07.2018
Klikk på bilete for full storleik
Bob Hund
 
Dønhaug lå badet i sol og alt lå til rette for et nytt eventyrlig kapittel i Festidal-historien.Et litt avventende publikum gjorde nok sitt til at vi unngikk de mest panegyriske tilstander, men uansett ble det levert store prestasjoner fra scenen. Mennene som bidro må ha meg unnskyldt, men dette ble først og fremst damenes aften. 

 
Ida Jenshus
Ida Jenshus er etterhvert blitt en meget rutinert artist. Med et solid band i ryggen gikk hun hardere ut enn mange hadde forventet. Jenshus er en glimrende vokalist, og  hennes sterke tilstedeværelse på scenen gjør at dette blir  en strålende start på fredagen. Ida Jenshus er mye mer enn en klassisk singer/songwriter og har utviklet sitt utrykk mye siden debuten i 2008. Til tider har hun passasjer som grenser til det progressive, og det går sømløst fra vakkert til full trøkk. Shallow River er et episk mesterverk, og det er stort å høre denne låten fremført av musikere i verdensklasse. Petter Vågan på gitar og tangenter må trekkes frem. Men også Kenneth Kapstad bak trommene sørger for at kompet er akkurat så spenstig og dynamisk som Ida Jenshus´ musikk legger opp til.
 
Også avslutningslåten Hero er en perle. Nydelig!
 
Terningkast 5
 
Bob Hund
Det vil alltid være et mål  at en anmeldelse skal være mer eller mindre objektiv. Da Bob Hund som andrelåt klemmer til med Mer än så kan ingen bli er undertegnede med ett tilbake i bokollektivet i Bergen på slutten av 90-tallet. Dette blir en følelsesmessig opplevelse og det er en viss mulighet for at denne anmeldelsen bærer preg av det. 
Det som er et utvilsomt faktum er at Bob Hund var et av Nordens klart største band rundt milleniumskiftet. De har også verdens beste frontfigur i Thomas Öberg. For mange av de yngste i publikum er Bob Hund et nokså nytt bekjentskap. Litt glissent var det foran scenen, men allikevel leverer Öberg og bandet stor kunst. Vokalisten danser, sjonglerer mikrofon og mikrofonstativ, klatrer på trommesett og monitorer. Oldboysturn på skyhøyt nivå! Sannelig fungerer også stemmen tilfredsstillende.
Litt lokal vokalhjelp har bandet vært taktiske nok til å få med seg. Festidalen har også verdens beste Bob Hund-kor. Med god hjelp av Bob Hund-koret blir Upp, upp, upp, ner vakker og vár.
 
”Applaudera då för helvette” melder Öberg fra scenen. ”Nü ska vi spela Rockabilligt och den är hemsk!” Her kommer gullkornene på rad og rekke.
 
En time Bob Hund er selvfølgelig alt for lite, men de rekker å gi oss både Nu är det väl revolution på gång, Fall och en lösning og selvfølgelig Trallala lilla Molntus med Bob Hund- koret dansende som bakteppe. Helt strålende levert av legendene fra Skåne! 
 
Terningkast: 5 (Egentlig full yatzy men det får være grenser, helgen er enda ung!) 
 
Klikk på bilete for full storleik
I AM K
I am K
Til tross for å være fra Kristiansand vant I am K meget fortjent årets Vestlandssatsning på 100dagar. Undertegnede så bandet selv der og hadde store forventninger til fredagens konsert på Dønhaug. Jeg ble på ingen måte skuffet. For et fantastisk band I am K er! I Oda Ulvøy har bandet en meget dyktig sanger, og med smittende energi driver hun konserten. Musikalsk sett ligger I am K som en krysning av Bendik og Team Me (for å bruke to tidligere Festidalen-band som referanse).
Bandet står meget trygt på egne ben og det skal bli enormt spennende å følge dette bandet videre. Høydepunktene i settet stod egentlig i kø. Men I come Alive er en mektig låt som bare ble enda sterkere live. Humans som sistelåt er også meget imponerende. Her var det absolutt mange sent ankommende festivalgjengere som gikk glipp av noe. 
Sjekk umiddelbart ut I am K på din lokale strømmetjeneste.
Terningkast: 5

Halie
Det er fryktelig lett å glemme hvor ung Halie er. Bare 17 år gammel tar hun scenen med sjarm og selvsikkerhet. Her har vi et talent i ultraklassen. Halie har en moden og usedvanlig velutviklet stemme. Og det gjør at hun som artist skiller seg fra mange andre i samme sjanger. Klangmessig kan Halie minne om Adele og hun har full kontroll gjennom hele konserten. Litt av problemet her blir imidlertid at Halie foreløpig ikke har låtmateriale. Det blir derfor noen transportetapper underveis, men når det funker så funker det skikkelig. Holiday har et godt refreng men aller best er hennes største hit Youth som virkelig kler den litt røffere innpakningen det dyktige bandet gir den live. Allikevel: Denne jenta er 17 år gammel og allerede har hun mye å melde! Milde himmel som jeg gleder meg til fortsettelsen.
 
Terningkast: 4 
Klikk på bilete for full storleik
HALIE
Dagny
I det Dagny inntar scenen skjer det noe på Dønhaugjordet. Det tettes til foran scenen og et avventendende festivalpublikum våkner til liv. Som et gjentagende refreng for kvelden føyer Dagny seg flott inn i rekken av dyktige, kvinnelige vokalister. (Örberg og Vaular får ha meg unnskyldt) Dagny plusser på med en voldsom energi der hun danser barfot rundt på scenen. Dagny har etterhvert også en ok portefølje å hente låter fra og både Used to you og Love you like that funker som en kule! På sistnevnte låt bidrar publikum godt med herlig allsang. Solnedgangen i bakgrunnen danner et perfekt bakteppe til Backbeat og ny allsang. Festen er for alvor i gang foran scenen. 

Terningkast: 4
 
Lars Vaular
Lars Vaular er tilbake på Festidalen. Denne gangen er trommeslager Tarjei Strøm byttet ut med fullt multimediashow og bakskjermen er en sentral del av showet til Vaular denne kvelden. 
Hovedpersonen selv rusler inn på scenen med ryggsekk på ryggen. Muligens bidrar den til en litt baktung start på konserten. Først på tredje låt og Gary Speed begynner det å svinge skikkelig. Her kommer også den store bakskjermen virkelig til sin rett.
Nonsens er en skikkelig bra låt uten at det projiseres noe nevneverdig over på publikum.
Da hjelper det litt når Girson kommer på scenen på Bergen Bergen. Plutselig vil tydeligvis hele Uskedalen være fra Bergen. 
På Heartbreak Hotel får Kjetil Møster briljere på saksofon. Et skikkelig fint gåsehudfremkallende krydder som er akkurat det konserten trenger.
Striper er en av Vaulars aller sterkeste låter og han viser her hvorfor han regnes som en av eliteutøverene i norsk hip hop. Her er det feel, flow og substans.
Litt mindre substans blir det under et freestyleparti som er aller mest gøy for Girson og Vaular selv. Litt unødvendig for konsertens dramaturgi. Kem har nøklene oppleves også litt hul og masete før det hele ”ordnes” av en sterk Rett opp og ned! Da er det meste helt greit og folk har faktisk litt sprett igjen i seg. 
Litt transportetappe av Lars Vaular dette, men helt greit, altså. 
 
Terningkast 4
 
Alt i alt en meget godkjent fredag og enda er vi bare halvveis. Snakkes vi på jordet om noen timer? Kom tidlig! Ingebjørg Bratland kommer til å bli magisk!
 
Tekst og foto: Marius Mathisen
Nett: Thor Inge Døssland
 
 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
21.09.2018
Strikk og drikk i Helgheim i kveld, fredag 21. sept.
Strikk og drikk har si fyrste samling for hausten i Helgheim i kveld, fredag 21. septnber, kl. 19.30.Det vert enkel servering med kaffi og te. Anna drikke på ein ha med sjølve. Ta med strikketøy eller anna handarbeid.

kb
19.09.2018
Ny butikk - kaffi og kake i morgon, torsdag 20. sept.
SPAR ynskjer velkomen til markering for at arbeidet med renovering og nye installasjonar er på plass. Det vert servert kaffi og kake frå kl. 10 i morgon, torsdag 20. september. I tillegg til tilboda denne veka, går SPAR ut med ekstra gode tilbod på nokre varer, mellom anna på kylling.

kb
19.09.2018
RYGERFONN til kai på Børneset.
Sterk vind i kveld og i natt gjer at RYGERFONN og MATHILDE ligg til kai i Uskedalen. RYGERFONN kom til Uskedalen kl. 19 etter endt rute frå Bergen til Rosendal. Vinden frå sørvest er varsla med styrke storm i vindkasta. Hardangerjakta MATHILDE ligg ved Sandakaien.

kb
19.09.2018
Bingoen startar i dag, onsdag kl. 19.
Bingoen i ungdomslaget startar i dag, onsdag 19. september, kl. 19 i Helgehim. Bingoen er eit fast innslag i Uskedalen, kvar onsdag. Frammøte er godt og tiltaket gjev ungdomslaget gode inntekter til lagsdrifta.

kb
19.09.2018
Ei travel veke for kyrkjekoret Nordsaang.
Neste veke vert ei travel veke for kyrkjekoret Nordsaang  og kantor Eva Megyesi med tre oppdrag. Bakgrunnen er bispevisitasen med mange arrangement. Tysdag kveld er det salmekveld i Husnes kyrkje, onsdag temakveld i Uskedalen og til slutt visitasgudsteneste i Kvinnherad kyrkje sundag kl. 11.

kb
18.09.2018
Kafe Tiaren 11 år i dag.
For nøyaktig 11 år sidan opna Kafe Tiaren, tysdag 18. september 2007, i Gamleskulen. Kafeen har vore i drift i alle år etter oppstarten og det utan stopp. Kafe Tiaren er open kvar tysdag heile året, bortsett frå nokre tysdagar i jula. Mellom 25 og 30 frivillige står for drifta.

kb
18.09.2018
Seniorgruppa med tur til Mannsvatn.
Seniorgruppa i Kvinnherad Turlag skipar i morgon, onsdag 19. september, til tur til Mannsvatn. Det er frammøte ved Grano i sentrum kl. 10. Turen vert rekna som middels krevjande.

kb
17.09.2018
Forvaltningskomiteen sa nei til tilbygg.
Jan Helge Pile fekk for andre gong nei i Forvaltingskomiteen til å utvida fritidsbustaden sin i Beinavikjo. Grunngjevinga for avslaget er omsynet til strandsonevernet. Søknaden omfatta også oppføring av bod og sauna.

kb
15.09.2018
Fotballjenter vert med på Demensaksjonen 2018.
Fleire jenter frå fotballen i Uskedalen vert med som bøsseberarar på Demensaksjonen 2018. Det har sin bakgrunn i at Nasjonalforeningen sentralt har avtale med Serieforeningen for jentefotball om støtte og profilering. På måndag vil ein dra nytte av denne avtalen lokalt i Uskedalen.

kb
15.09.2018
Hugs jazzkvelden på Dønhaug.
Det går slag i slag på Dønhaug. I kveld, laurdag 15. sept. kl. 20, er det jazzkveld med Torunn Eriksen. Med seg på bass har ho Kjetil Dalland. Tilskipar er Husnes Jazzklubb.

kb
Siste Nyhende
20.09.2018
Tropestormen Helene herja i Uskedalen.

Tropestormen Helene med vindstyrke opp mot 30 meter i sekunden førte til skade fleire plassar i Uskedalen. På fylkesvegen mot Ljosnes låg knekte greiner tidleg torsdag morgon. Vegen vart kjapt rydda. Eit tuntre hos Elin og Geir Enes rotvelta. To postkassehus i Ospelunden var flytta mange meter og kilte seg fast i busskuret. Ein bil på Kråkehaugen fekk bakruta knust, ikkje av flygande gjenstandar, men truleg av sterke vindkast.
20.09.2018
SPAR investerer 3 millionar i nye kjøle- og frysediskar.
SPAR har lagt ned eit stort og omfattande arbeid med oppgradering og fornying av butikken. Den totale kostnaden med å byta ut alt kjøle- og fryseutstyr til CO2 gass vert rekna til heile 3 millionar kroner. Investeringa omfattar alle diskar og skåp på kjøle- og frysevarer. Dei ny diskane er energisparande og investeringa er med og sikrar tilsette ein trygg og sikker arbeidsplass.
19.09.2018
Røysterett for Alle gjer Krakow
Som ein lekk i 30-årsjubileet til Røysterett for Alle sto ein tur til Krakow i Polen på agendaen 13.-16. september. Det vart ei opplevingsrik langhelg i ein region med ei svært så variert og interessant fortid og notid.Turnemnda hadde, saman med reisebyrået, fått snikra eit opplegg som femna det meste, både historie, kultur og det å oppleva byen og interessante stader i området rundt.
19.09.2018
Ønskjer å flytta frå Oslo til Uskedalen.
For få år sidan kom ein flott familie flyttande frå hovudstaden til Uskedalen etter at dei mellom anna hadde brukt uskedalen.no i førebuingsprosessen.  No er det mogeleg at det kan verta ein reprise.  I dag tikka ei ny melding inn til redaksjonen om ein familie som ønskjer å flytta til Uskedalen eller ein annan stad i Kvinnherad.
19.09.2018
Over 30 turglade seniorar på veg til Mannsvatnet.
Klokka ti i dag var over 30 turglade seniorar i Kvinnherad Turlag klar for avgang til Mannsvatnet i Uskedalen. Frammøte og parkering var ved Grano i sentrum. Turen er lagt opp som ein rundtur med start på Haugland og retur over Langhaugane og Storhaug attende til sentrum. Turleiarar er Steinar Kroka og Helen Sandvik Røssland.
18.09.2018
Bøkkerverkstaden - ein læringsarena for kystkultur.
I veka som var, strøymde det 130 elevar frå 7 skular til Rød og Bøkkerverkstaden for å læra meir om fartybygging og kystkultur. Det er Sunnhordland museum som kvart år gjestar alle 6. klassane i Sunnhordland med programmet Eg byggjer meg ein båt. Instruktørane var Bjørn Arve Lunde og Torhild Falk Berger.
18.09.2018
Demensaksjonen gav eit resultat på meir enn kr. 20.000,-

Det vart samla inn i overkant av kr. 20.000,- i går til Nasjonalforeningen for folkehelsen sitt arbeid mot demens. Det er om lag på same nivået som åra før, men då må vi ta med at talet på dei, som brukar Vipps, aukar. Nokre støttar aksjonen ved å betala inn på sentral konto. Vippsdelen vert ikkje registrert lokalt. To bøsser i andre bygder vert henta inn i dag.
17.09.2018
Etterspør historiar og bilete av doktor Haugen.
Det vert snart sett strek for innsamling av historiar om den legendariske doktor Haugen. Innsamlinga har vore overveldande med over 80 historiar så langt, frå 50 informantar i det som var Kvinnherad fram til kommunesamanslåinga på 1960 talet. For dei som ikkje har sendt inn sine historiar, er det enno tid, men det bør gjerast innan 1.oktober.  Det same gjeld om nokon sit på gode bilete eller anna arkivmateriale.
16.09.2018
Demensaksjonen - ta vel imot bøsseberarane frå kl. 17.
I dag kl. 17 startar årets demensaksjon i Uskedalen i regi av Helselaget. Nytt i år er at jenter frå fotballen er med som bøsseberarar. Innsamlinga dei siste åra og oppnådd eit resultat rundt kr. 22.000,- I tillegg kjem det som mange sender sentralt eller betaler på Nasjonalforeningen, Hordaland, sitt Vippsnummer 221612.
Sponsorar
Uskedal Røyr og Multiservice
Solheim Turiststajson
kvinnheringen
Brødrene Hjønnevåg AS
Stord Lufthamn
Byggeriet
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Zjakk Frisørsalong
Kvinnherad Renhold service
S. Rødsten Bilforretning A/S
Tysnes Sparebank
iDrift AS
grenda
Spar
Uskedal Båtlag
Elins Matgleder
Sparebank 1 SR bank ASA
Gros Blomster
Auto 88
Kvinnherad Energi AS
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS